“Ας φανταστούμε” – Ευγένιος Τριβιζάς στο TEDx Athens (Video)

Η ομιλία του Ευγένιου Τριβιζά στο TEDxAthens. Ο αγαπημένος παραμυθάς των παιδικών μας χρόνων, ο Ευγένιος Τριβιζάς μίλησε για τη σημασία της φαντασίας στη ζωή των παιδιών και για το πως το εκπαιδευτικό σύστημα οφείλει να βοηθά τα παιδιά να ξεπερνούν την πραγματικότητα αντί να την υπηρετούν.

Για να εφεύρεις, χρειάζεσαι μόνο φαντασία και ένα σωρό σκουπίδια. Οι επιστήμονες επιστρατεύουν πιο πολύ τη φαντασία, παρά τη γνώση τους. Η γνώση περιορίζεται σε αυτό που καταλαβαίνουμε μια ιστορική στιγμή, ενώ η φαντασία αγκαλιάζει αυτά που θα επινοήσουμε στο μέλλον. Στόχος του εκπαιδευτικού συστήματος δεν πρέπει να είναι τόσο η γνώση, όσο το να καλλιεργήσουμε τη φαντασία.

Ο Ευγένιος Τριβιζάς μιλά για τη σημασία της φαντασίας στη ζωή των παιδιών και για το πώς το εκπαιδευτικό σύστημα οφείλει να τα βοηθά να ξεπερνούν την πραγματικότητα αντί να την υπηρετούν. Και μας παροτρύνει να χρησιμοποιούμε τη φαντασία μας, για να χτίσουμε έναν καλύτερο κόσμο.

——————————-

•Ο Ευγένιος Τριβιζάς είναι δικηγόρος, πτυχιούχος της Νομικής και των Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος πτυχίου Master of Laws (University College) και διδάκτωρ Νομικής του Πανεπιστημίου του Λονδίνου (London School of Economics and Political Science). Διδάσκει Εγκληματολογία και Συγκριτικό Ποινικό Δίκαιο στο Πανεπιστήμιο του Reading και διευθύνει το Τμήμα Εγκληματολογικών Μελετών του ίδιου Πανεπιστημίου (Director of Criminal Justice Studies).
•Έχει γράψει πάνω από 120 βιβλία
•Πολλά από τα βιβλία του και τα θεατρικά του έργα έχουν μεταφραστεί στα ιαπωνικά, τα ισπανικά, τα αγγλικά, τα γερμανικά, τα ολλανδικά, τα σουηδικά και πολλές άλλες γλώσσες.
•Στην Ελλάδα έχει βραβευθεί από την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών, τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά, ενώ στην Αγγλία και την Αμερική βιβλία του έχουν λάβει μεταξύ άλλων τα βραβεία Parents Choice Amazing Accomplishment Award, Τhe Shefficedls children’s Book Award Commendation, Judson, Massachusetts Children’s Choice Award, Arizona Library Association Young Readers Award
•Το βιβλίο του «Τα Τρία Μικρά Λυκάκια» έφτασε στη δεύτερη θέση των αμερικάνικων παιδικών best sellers (Picture Books).
•Το θεατρικό του έργο «Το όνειρο του σκιάχτρου» παίχτηκε το 1992 στο θέατρο του Βρετανικού Μουσείου της Αγγλίας στα πλαίσια του European Arts Festival.
•Αποσπάσματα από τα βιβλία του περιλαμβάνονται σε πολλά σχολικά βιβλία της Ελλάδας και του εξωτερικού

 
 
 

About the author

More posts by