Μήνυμα Διευθυντή

diefthintis_2

Ο στόχος του σχολείου μας είναι διττός (διπλός):

Να διαμορφώσουν οι μαθητές μας πολυδιάστατη προσωπικότητα με ποικίλα ενδιαφέροντα και ανθρωπιστικό ήθος. Τα μέσα για την επίτευξη αυτού του στόχου είναι επίσης δύο: η προσφορά ποικίλων ποιοτικών γνώσεων και η άριστη συνεργασία γονέων-κηδεμόνων, μαθητών και εκπαιδευτικών.

Η προσφορά γνώσεων και η συνεργασία καθηγητών-μαθητών είναι υπόθεση του σχολείου και καθημερινή μας φροντίδα. Προσπαθούμε σε καθημερινή βάση παρά τις αντιξοότητες, να εμπνεύσουμε στους μαθητές μας την αγάπη για τη γνώση, να τους πείσουμε ότι η γνώση είναι αυταξία, που κάνει τον κάτοχο της αντάξιο των όποιων περιστάσεων. Παράλληλα προσπαθούμε σε μια εποχή απαξίωσης των ανθρωπιστικών αξιών, να οδηγήσουμε τους μαθητές μας στην αναθεώρηση της υπάρχουσας ηθικής πραγματικότητας και την υιοθέτηση μιας πανανθρώπινης ανθρωπιστικής ηθικής, γιατί όπως είπε και ο Πλάτωνας, «πάσα επιστήμη χωριζομένη αρετής, πανουργία ου σοφία φαίνεται».

Η συνεργασία, όμως γονέων-κηδεμόνων και μαθητών και γονέων-κηδεμόνων και καθηγητών είναι δική σας υπόθεση, δικό σας καθήκον και δικός σας καθημερινός αγώνας.

Ξέρουμε ότι δεν είναι εύκολος αυτός ο αγώνας. Είναι ένας αγώνας επίτευξης αρμονικής σχέσης μεταξύ ανθρώπων και αυτή  η σχέση είναι ο μέγιστος αγώνας που δίνουν οι άνθρωποι από καταβολής κόσμου. Προσπαθήστε όμως! Ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί να αλλάξουμε το σχολικό και κοινωνικό τοπίο της παραίτησης. Αξίζει τον κόπο! Να μην ξεχνάμε ποτέ ότι τα παιδιά μας είναι το πολυτιμότερο κεφάλαιο που επενδύουμε στο μέλλον της πατρίδας μας! Ας τους αφιερώσουμε όλοι μαζί το χρόνο μας μέσα από συχνές συναντήσεις και ειλικρινή επικοινωνία.

 

 

Tags:

 
 

About the author

More posts by

 

 

 

Add a comment

required

required

optional