ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2020-2021

Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες,

Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες,

Ενόψει της έναρξης του νέου σχολικού έτους, θα θέλαμε να σας καλωσορίσουμε στο  1ο Γυμνάσιο Κρύας Βρύσης και να σας ευχηθούμε Υγεία και Δύναμη. Όλοι γνωρίζουμε ότι φέτος οι συνθήκες ανοίγματος των σχολείων είναι διαφορετικές από άλλες χρονιές και γι’ αυτό το λόγο θέλουμε να επιστήσουμε την προσοχή σας στα εξής:

 1. Ο Αγιασμός θα γίνει την Δευτέρα 28.09.2020 στην αυλή του 1ου Γυμνασίου Κρύας Βρύσης. Ωστόσο, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι σύμφωνα με την υπ’ αριθ. Φ1/115739/ΓΔ4 υπουργική απόφαση θα τελεστεί ΕΝΑΣ Αγιασμός, στον οποίο θα συμμετέχει, ως αντιπρόσωπος, ένας μαθητής από κάθε τμήμα. Οι υπόλοιποι μαθητές θα παραμείνουν μέσα στις αίθουσες υπό την επίβλεψη των καθηγητών τους. Στη συνέχεια ο ιερέας θα περάσει από την κάθε αίθουσα για να αγιαστούν οι μαθητές. Αυτό συνεπάγεται ότι οι μαθητές θα πρέπει να έχουν έρθει στο σχολείο στις 8:05 π.μ.
 2. Εντός του σχολικού χώρου (αυλή και κτίριο) ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ η παρουσία Γονέων/Κηδεμόνων. Όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν τον Αγιασμό θα πρέπει να το κάνουν εκτός της περίφραξης του σχολείου.
 3.  Όλοι οι μαθητές είναι υποχρεωμένοι να φορούν υφασμάτινη  ή απλή χειρουργική μάσκα, ακόμη και στην αυλή, κατά την ημέρα του Αγιασμού, εκτός κι αν αποδεδειγμένα ( με ιατρική γνωμάτευση) ανήκουν στις ομάδες που εξαιρούνται.
 4. Την ημέρα του Αγιασμού θα δοθούν τα βιβλία (σε όσους δεν τα έχουν πάρει) και το εβδομαδιαίο πρόγραμμα στον κάθε μαθητή.
 5. Οι μαθητές με την είσοδό τους στο σχολείο θα κατευθυνθούν άμεσα στην Αίθουσα του τμήματος με οδηγίες των καθηγητών τους. Τα τμήματα είναι χωρισμένα για τη Β΄ και τη  Γ΄ Τάξη όπως ακριβώς ήταν και πέρσι, κατά το σχ. έτος 2019-2020. Ο χωρισμός των μαθητών για την Α’ Τάξη έχει ως εξής:
 6. ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΜΑΘΗΤΩΝ Α’ ΤΑΞΗΣ ΣΕ ΤΜΗΜΑΤΑ:

Α1: από Αβραμίδης Ιωάννης

έως  Μίρτση Αικατερίνη

Α2: από Μούτσιου Χριστίνα

έως Φούγιας- Λάλας Άγγελος

 1. Τα τμήματα θα μένουν μόνιμα στις αίθουσές τους, εκτός από τα μαθήματα της Γυμναστικής και της Τεχνολογίας – Πληροφορικής,  κατά τη διάρκεια των οποίων οι μαθητές θα επισκέπτονται τα αντίστοιχα εργαστήρια.
 2. Ο  χώρος προαυλισμού της Α΄ τάξης είναι το γήπεδο του μπάσκετ, της Β΄ τάξης είναι το γήπεδο του βόλεϊ, και της Γ΄ τάξης το γήπεδο του τένις.
 3. Το κυλικείο θα λειτουργήσει σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες του Υπουργείου. Οι μαθητές θα πρέπει να διαθέτουν ατομικό δοχείο νερού και να πλένουν σχολαστικά τα χέρια τους ή να τα απολυμαίνουν με αντισηπτικό χεριών πριν από κάθε γεύμα.
 4. Καλό είναι να διαβάσετε τις οδηγίες του ΕΟΔΥ που αφορούν στη λειτουργία των Γυμνασίων στον σύνδεσμο: https://www.esos.gr/arthra/69239/oi-odigies-gia-anoigma-ton-gymnasionlykeion-dimotikon-kai-nipiagogeion
 5. Θα είμαστε στη διάθεσή σας καθημερινά στο τηλ. 2382062735, 8:00 με 13:00  για οποιαδήποτε απορία σας.

Με εκτίμηση

Ο Διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Κρύας Βρύσης

Tags: