Οδηγίες για την εξ’ αποστάσεως ασύγχρονη εκπαίδευση

Στο πλαίσιο της εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης, καλούνται οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών του 1ου Γυμνασίου Κρύας Βρύσης:

  1. Να προβούν στην δημιουργία λογαριασμού στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο για τους μαθητές, ακολουθώντας τις οδηγίες που δίνονται εδώ. Ο αριθμός μητρώου  μαθητή βρίσκεται στον έλεγχο του. Η δημιουργία λογαριασμού κρίνεται αναγκαία για την διατήρηση της επικοινωνίας μεταξύ μαθητών και εκπαιδευτικών και τη συμμετοχή τους στην εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση.
  2.    Μετά τη δημιουργία λογαριασμού στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο,  πρέπει οι μαθητές με το όνομα χρήστη και τον κωδικό που έχουν αποκτήσει, να εισέρχονται στην Ψηφιακή Εκπαιδευτική Πλατφόρμα e-me του Υπουργείου Παιδείας από εδώ και στην Ηλεκτρονική σχολική τάξη eclass από εδώ πατώντας στο εικονίδιο του sch.gr (συγκεκριμένα γράφει σύνδεση με λογιαριασμό sch.gr) στο κάτω δεξί τμήμα της οθόνης. Έπειτα  διαβάζοντας τις οδηγίες εισαγωγής  για την πλατφόρμα  e-me που μπορείτε να βρείτε εδώ και  για την πλατφόρμα  eclass που θα βρείτε εδώ να  εγγραφείτε στις ψηφιακές σας τάξεις.
  3.  Με την εγγραφή των μαθητών στο Π.Σ.Δ αυτόματα δημιουργείται και λογαριασμός ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχει τη μορφή (username μαθητή@sch.gr  για παράδειγμα iantonarid@sch.gr). Για να μην χρειάζεται λοιπόν,  να ελέγχεται τα μηνύματα σας και εκεί, ακολουθείστε τις  οδηγίες επιλέγοντας τον σύνδεσμο προώθηση μηνυμάτων. Σύμφωνα  με αυτές θα μπορέσετε να προωθήσετε τα μηνύματα σας  από το πανελλήνιο σχολικό δίκτυο στον λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που χρησιμοποιείται συχνά και έτσι δεν θα χάνεται κανένα σημαντικό μήνυμα από τους καθηγητές σας.

Ακολουθούν συμπληρωματικές βοηθητικές οδηγίες:

Οδηγίες αποστολής και επισύναψης μηνύματος των μαθητών στους καθηγητές τους

Επιλέγοντας τον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να παρακολουθήσετε  αναλυτικές οδηγίες από το eclass για το πως οι μαθητές στέλνουν μήνυμα στον καθηγητή και μάλιστα μπορούν να επισυνάψουν και αρχείο με τις απαντήσεις των ασκήσεων τους.

https://docs.openeclass.org/el/student/messages

Επίσης, κάποιοι καθηγητές πιθανόν μέσα στα έγγραφα (που ανεβάζουν στο eclass) του κάθε μαθήματος να σας γράφουν και το email τους. Η να το κάνουν τις επόμενες μέρες. Σε αυτήν την περίπτωση μπορείτε να τους στείλετε την εργασία απευθείας στο email τους.

 

Tags:

 
 

About the author

More posts by